Vitamin C

Zašto je značajna primena vitamina i minerala za vreme infekcije?

zasto-je-vazna-suplementacija-vitamina-i-minerala

O važnosti uzimanja vitamina i minerala u ovom posebno izazovnom periodu razgovarali smo sa dr Nikolom Sojkovićem koji nam je dao odgovore na neka veoma važna pitanja.

Zašto je značajna suplementacija za vreme infekcije korona virusom?

“Neka hrana bude tvoj lek i tvoj lek neka bude hrana” kazao je Hipokrat. Da bismo sačuvali zdravlje bitno je da vodimo računa o nutrijentima koje svakodnevno unosimo. Zbog brzog tempa života kojim danas živimo, često zaboravljamo da brinemo o sebi i svom zdravlju. Obzirom da nam je taj tempo nametnuo konzumaciju obroka koji ne sadrže obilje vitamina i minerala, važno je da ih redovno unosimo kroz suplemente.

Takođe, veoma je važno napomenuti, naročito u vreme pandemije, da nedostatak vitamina i minerala najveće posledice ostavlja po imunitet jer njegova snaga tada opada i on ne može da se izbori sa bakterijama i virusima koji napadaju organizam, stvarajući oboljenja.

benefiti-vitamina-i-minerala

Koje vitamine i minerale ti kao lekar koji je na prvoj liniji fronta u Covid ambulanti, preporučuješ pacijentima?

Pacijentima kod kojih je dokazana Covid infekcija uvek propisujem vitamin C u dozi od 1000mg i vitamin D3 u dozi od 1000 internacionalnih jedinica.

Istraživanja su pokazala da ovi vitamini podstiču rad imunog sistema i na taj način omogućavaju da se lakše izbori sa infekcijom. Pored toga savetujem im i suplementaciju Cinkom i Selenom, obzirom da je dokazano njihovo antioksidativno dejstvo. Važno je da naglasim da i onima koji nemaju Covid infekciju savetujemo uzimanje ovih vitamina i minerala kako bi očuvali svoje zdravlje i pospešili rad imunog sistema.

Koji su benefiti njihove primene?

Kosuplementacija vitamina D, cinka i vitamina C obezbeđuje efikasnije antioksidativno, imunomodulatorno i antivirusno dejstvo koje obezbeđuje maksimalnu zažtitu svih ćelija u organizmu. Prednost BiVits vitamina i minerala je što korisnicima omogućavaju primenu svih navedenih sastojaka u jednoj tableti.

Većina Covid pacijenata se žali na osećaj umora i iscrpljenosti, na šta takođe ovi suplementi imaju uticaj. Cink u BiVits proizvodima je u obliku Cink-citrata, hemijski oblik minerala koji se bolje rastvara i bolje apsorbuje iz digestivnog tratka, samim tim ima bolju biološku raspoloživost u organizmu.

vitamin-d-vitamin-c

Koliko dugo je preporuka za njihovu primenu?

Moj lični stav je da naročito u doba pandemije treba svi da unosimo vitamine i minerale u dovoljnoj količini i konstantno. Ukoliko se poštuju saveti o preporučenom dnevnom unosu, ne može se prekoračiti doza. Prednost svih BiVits proizvoda je što pakovanje ima 60 tableta i namenjeno je za dva meseca primene.

4 komentara na “Zašto je značajna primena vitamina i minerala za vreme infekcije?

 1. Avatar Katarina kaže:

  Postovani,

  Dijagnostifikovan mi je Hasimoto. Pocela sam da uzimam vas zink selen. Kupila sam 2 kutiju. Koliko dugo sme da se uzima?

  1. Avatar BiVits kaže:

   Draga Katarina,

   Koristiš ga po uputstvu jednu dnevno. Generalno, cink i selen mogu se uzimati duže vreme, ali je važno redovno proveravati nivoe ovih elemenata u krvi kako bi se izbeglo predoziranje.
   Nakon 3,4 meseca svakako možeš napraviti pauzu.

 2. Avatar Mima kaže:

  Osećam ogroman i umor, koncentracija mi je na minimumu, kao i fokus i užasno brzo zaboravljam. Da li moguda uvedem neki od vitaminai koji?

  1. Avatar BiVits kaže:

   Draga Mima, hvala na pitanju. Razmislite o primeni proizvoda BiVits Brain Level Up.
   BiVits Brain Level Up doprinosi: normalnoj kognitivnoj funkciji/poboljšava koncentraciju, antioksidativnoj zaštiti ćelija, smanjenju umora i iscrpljenosti,
   boljem raspoloženju i zaštiti od svakodnevnog stresa, smanjenju vremena potrebnog da se utone u san, normalnoj funkciji imunskog sistema.

Ostavite komentar

Tvoja adresa neće biti objavljena niti prosledjivana. Neophodna polja su označena *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.