Minerali, Vitamini

Quercetin – prirodni imunomodulator i antioksidans!

Quercetin

Quercetin je pigment koji pripada grupi biljnih jedinjenja zvanih flavonoidi. Ono što flavonoide, posebno Quercetin, čini specifičnim jesu njihova izrazita antioksidativna i imunomodulatorna svojstva.

Quercetin ima antiupalno i antialergijsko dejstvo

Oksidativni stres je jedan od osnovnih uzroka hroničnog zapaljenja, što za posledicu može da ima nastanak velikog broja bolesti modernog doba, na prvom mestu šećerne bolesti, kardiovaskularnih, ali i malignih bolesti.

Antioksidativna svojstva Quercetina umanjuju oštećenja izazvana oksidativnom stresom. Studije su pokazale da Quercetin dovodi do smanjenja markera zapaljenja.

Pored izraziog antiinflamatornog dejstva, Quercetin se dovodi i u vezu sa antialergijskim dejstvom. Pojedine studije su pokazale da Quercetin stabilizuje mastocite i smanjuje njihovu degranulaciju, te na taj način doprinosi smanjenju simptoma alergijskog rinitisa, nakon njegove redovne upotrebe.

BiVits ACTIVA QUERCETIN PHOSPHOLIPID

Quercetin u vidu suplemenata se, analizom dosadašnjih studija, smatra prilično bezbednim, međutim, i pored toga, konsultacija sa vašim lekarom pre odluke o njegovoj upotrebi je neophodna.

BiVits ACTIVA QUERCETIN PHOSPHOLIPID ima superiornu fitozomalnu formulaciju, i predstavlja prirodni imunomodulator, posebno kod virusnih infekcija i alergija.

Mislite o svom zdravlju na vreme, uzmite put do zdravlja u svoje ruke, a neka vam upravo BiVits ACTIVA QUERCETIN PHOSPHOLIPID bude saveznik na tom putu.

 

 

Ostavite komentar

Tvoja adresa neće biti objavljena niti prosledjivana. Neophodna polja su označena *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.