Minerali, Vitamini

Za vaš potpuni oporavak – superiorni antioksidans!

Superiorni antioksidans

Oksidativni stres i starenje

„Svako ko zadrži sposobnost da vidi lepotu nikada ne stari“, rekao je sjajni Franz Kafka.

U potpunosti se slažem, a, iz ugla lekara, bih dodala, i da svako ko na vreme uvidi benefite superiornih antioksidansa, možda neće zaustaviti starenje, ali će svakako taj proces usporiti.

Mi danas znamo da nekontrolisani oksidativni stres ubrzava proces starenja, i može biti odgovoran za nastanak brojnih bolesti modernog doba, u prvom redu kardiovaskularnih bolesti, šećerne bolesti, ali i malignih bolesti.

Iako su mehanizam nastanka i sam proces oksidativnog stresa veoma kompleksni, najjednostavnije objašnjenje bi bilo da se radi o narušenoj ravnoteži između slobodnih radikala, s jedne, i antioksidanasa, sa druge strane. Porast količine slobodnih radikala oštećuje genetski materijal ćelije, narušava njenu odbranu, oštećuje imunski sistem organizma  i dovodi do nastanka bolesti.

Proces oksidativnog stresa, kao i antioksidansi, koji od njega štite, predstavljaju neprestanu inspiraciju za nauku, a proteklih godina od pojave COVID pandemije, možda još i više stavljaju u centar pažnje značaj antioksidativnog dejstva različitih vitamina i minerala.

I kada već govorim o COVID-u i antioksidansima, jedna od uslovno rečeno „dobrih“ stvari koju nam je COVID doneo jeste preparat BiVits ACTIVA RECOVERY.

BiVits ACTIVA RECOVERY – superiorni antioksidans

BiVits ACTIVA RECOVERY je nastao u želji da se pomogne svima onima koji su se borili i bore se sa novom dijagnozom u našoj medicinskoj praksi, a to je POST-COVID. Njegov jedinstveni sastav vitamina, minerala i antioksidanasa doprinosi bržem oporavku, i sadrži sve neophodno da organizam oporavimo od oštećenja nastalih korona virusom.

Međutim, tu nije kraj benefitima BiVits ACTIVA RECOVERY preparata. Pod pokroviteljstvom Fonda za inovacionu delatnost Srbije, kompanija Abela Pharm, u saradnji sa Farmaceutskim fakultetom, je u sklopu Katedre za medicinsku biohemiju, pod vođstvom Prof dr Jasmine Kotur Stevuljević, sprovela studiju na temu: „In vitro ispitivanja antioksidativnih svojstava BiVits ACTIVA RECOVERY proizvoda u biološkom matriksu (serumski pool zdravih osoba)“.

Studija je pokazala ne samo antioksidativno, već SUPERIORNO antioksidativno dejstvo BiVits ACTIVA RECOVERY preparata.

BiVits ACTIVA RECOVERY – sastav

Šta je to što BiVits ACTIVA RECOVERY čini superiornim antioksidansom? Njegov jedinstveni sastav!

Najpre, tu je vitamin C. Esencijalni vitamin, koji učestvuje u mnogim reakcijama imunog sistema, povećava proizvodnju leukocita, i drugih ćelija imuniteta, i deluje kao moćni antioksidans.

Zatim, vitamin D. Živimo u epidemiji deficita vitamina D, i zato moramo da mislimo o adekvatnoj suplementaciji na vreme. Vitamin D je neophodan za zdravlje naših kostiju, ali i našeg imunog sistema. On pospešuje imuni odgovor i proizvodnju određenih imunih ćelija.

Pored vitamina, BiVits ACTIVA RECOVERY sadrži i sve neophodne minerale: cink, selen i mangan.

Cink je vitalni mineral, sa izraženim antioksidativnim dejstvom, koji učestvuje u više od 300 enzimskih reakcija.

Selen je neophodan za adekvatnu funkciju antioksidativnih enzima u jetri. Štiti od oksidativnog stresa, pospešuje imuni odgovor, ali povoljno utiče i na poboljšanje koncentracije i kognitivnih performansi, kao što su učenje i pamćenje.

Mangan je mineral neophodan za određene enzimske reakcije, ima antioksidativno dejstvo, i neophodan je za normalno funkcionisanje mozga i nervnog sistema.

Jedna tableta BiVits ACTIVA RECOVERY preparata sadrži upravo vitamin C, vitamin D, cink, selen i mangan, u preporučenim dnevnim dozama. Međutim, tu nije kraj.

BiVits ACTIVA RECOVERY je jedinstveni preparat, koji pored ove kombinacije vitamina i minerala, sadrži i N-acetil cistein. N acetil cistein je suplementarna forma aminokiseline, cisteina. Neophodan je u stvaranju glutationa, jednog od najmoćnijih antioksidanasa današnjice.

Učestvujući u sintezi glutationa, N acetil cistein pojačava imuni odogovor, sprečava nastanak oksidativnog stresa i dalje oštećenje ćelija. N acetil cistein pomaže i u eliminaciji toksičnih materija, sprečava ili smanjuje oštećenje jetre i bubrega, deluje i kao ekspektorans, a putem sinteze glutationa, sprečava i oštećenje pluća.

Mislite o svom zdravlju na vreme, i uvek u dogovoru sa vašim lekarom, birajte najbolje za sebe. Ne zaboravite da zdravlje nije destinacija, već put koji traje, a neka BiVits ACTIVA RECOVERY bude vaš SUPERIORNI zaštitnik i saveznik na tom putu.

 

Ostavite komentar

Tvoja adresa neće biti objavljena niti prosledjivana. Neophodna polja su označena *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.