Gvožđe

Zašto je unos gvožđa u periodu trudnoće i dojenja izuzetno važan?

Unos gvožđa u periodu trudnoće

Period trudnoće i dojenja predstavlja jedan od najvažnijih perioda u životu svake žene, ali i period kada ne smemo da zaboravimo da su potrebe za vitaminima i mineralima, a posebno za gvožđem, kod žene, povećane.

Zašto je unos gvožđa važan?

Gvožđe predstavlja jedan od esencijalnih elemenata, čija je osnovna uloga transport kiseonika do svih organa i tkiva u telu. Tokom trudnoće zapremina krvi se povećava, a samim tim se povećavaju i potrebe za gvožđem.

Ukoliko je unos gvožđa tokom trudnoće neadekvatan, njegov nedostatak može da bude povezan sa komplikovanom trudnoćom, njenim nepovoljnim ishodom, intrauterinim zastojem u rastu ploda, prevremenim porođajem, kao i niskom porođajnom masom deteta na rođenju.

Mozak je organ koji je posebno osetljiv na smanjen sadržaj kiseonika, a gvožđe je element čija je osnovna uloga, upravo, transport kiseonika do svih organa u telu, uključujući i mozak.

Stoga ne čudi što je gvožđe element koji se dovodi u vezu kako sa razvojem, tako i sa funkcijom mozga kod deteta.

Studije su pokazale da nedostatak gvožđa tokom intrauterinog perioda, kao i u najranijim mesecima i godinama života može da ima negativan uticaj na kognitivne sposobnosti i memoriju deteta. Stoga je važno misliti o gvožđu na vreme, a posebno u periodu tokom trudnoće i dojenja, kada su potrebe za gvožđem, kao i za ostalim vitaminima i mineralima povećane.

Kako se manifestuje nedostatak gvožđa?

Jedan od prvih simptoma manjka gvožđa svakako je osećaj slabosti, umora i pada energije.

Često ove simptome prate i problemi sa memorijom i koncentracijom, kao i veća podložnost infekcijama.

Svi znamo koliko je za svaku mamu važno da u prvim mesecima života svog deteta ima dovoljno energije i snage za svoju bebu da joj pruži svu pažnju, ali, ukoliko doji bebu, onda putem majčinog mleka, i dovoljno potrebnih vitamina i minerala.

Gvožđe je element koji se izlučuje putem majčinog mleka, i u prvim mesecima života bebe koje sisa, majčino mleko predstavlja njegov jedini izvor. Zato je važno da se unos i nivoi gvožđa kod dojilja održavaju na adekvatnom nivou.

Unos gvožđa i BiVits ACTIVA Gvožđe Booster

BiVits ACTIVA Gvožđe Booster sadrži gvožđe-sulfat uvijen u nanofibrile proteina surutke.

Šta se ovom revolucionarnom formulom preparata BiVits ACTIVA Gvožđe Booster postiže?

Postiže se dva puta bolja apsorpcija gvožđa u poređenju sa standardnim preparatima gvožđe sulfata, kao i 6 puta manje tegoba od strane gastrointestinalnog trakta, koje često prate uzimanje preparata gvožđa.

Upravo zahvaljujući ovoj revolucionarnoj formuli BiVits ACTIVA Gvožđe Boostera, verovatnoća da će pacijenti nastaviti da ga uzimaju je 4 puta veća u poređenju sa drugim preparatima.Redovnim uzimanjem preparata BiVits ACTIVA Gvožđe Booster povećava se nivo depoa gvožđa za 94 %. BiVits ACTIVA Gvožđe Booster saveznik svih onih koji imaju problem sa niskim nivoima gvožđa u krvi, ali i onima koji žele da ga održe u normalnim granicama.

Uzmite zdravlje u svoje ruke, a neka BiVits ACTIVA Gvožđe Booster bude vaš saveznik na tom putu, i ne zaboravite, pre započinjanja svake suplementacije neophodna je konsultacija sa vašim lekarom.

 

Ostavite komentar

Tvoja adresa neće biti objavljena niti prosledjivana. Neophodna polja su označena *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.