Gvožđe

Deficit gvožđa i menstrualni ciklus

Deficit gvožđa i menstrualni ciklus

Deficit gvožđa usled menstrualnog ciklusa

Prema nedavnim istraživanjima, svaka treća, tačnije skoro 39%, devojaka i žena u reproduktivnom periodu ima deficit gvožđa, a kao jedan od osnovnih razloga navode se menstrualni ciklusi.

Ako uzmemo u obzir da menstrualno krvarenje u proseku traje između 2 i 5 dana, procena je da se tokom menstruacije izgubi između 220 i 250 mg gvožđa po 1 litru krvi, što naravno varira u zavisnosti od obilnosti samih ciklusa, zdravstvenog stanja, uzimanja oralnih kontraceptiva, kao i drugih lekova. Smatra se da se prosečno tokom svake menstruacije, u zavisnosti od različitih faktora, izgubi do pola litre krvi.

Tokom menstrualnog krvarenja, usled gubitka krvi, naš organizam povećava apsopciju gvožđa iz hrane. Međutim, često i pored pojačane apsorpcije, hrana ne uspe da obezbedi dovoljnu količinu gvožđa u tim danima, posebno ukoliko žena ima obilnije menstruacije.

Zašto je važno da obratimo pažnju na unos gvožđa, posebno u danima menstruacije?

Gvožđe predstavlja jedan od esencijalnih elemenata, čija je osnovna uloga transport kiseonika do svih organa i tkiva u telu, a njegov deficit značajno utiče na kvalitet života svake žene, posebno tokom menstrualnog ciklusa.

Jedan od prvih simptoma manjka gvožđa svakako je osećaj slabosti, umora i pada energije, koja nam je posebno potrebna u tim, za nas žene, osetljivim danima. Mozak je organ za koji možemo da kažemo da je najosetljiviji na manjak kiseonika u telu, stoga ne čudi što manjak gvožđa prate i problemi sa memorijom, koncentracijom, kao i veća razdražljivost.

Pored toga, lupanje srca, opadanje kose, problemi sa noktima, ali i mučnina i gubitak apetita, mogu da prate deficit gvožđa, i značajno umanje kvalitet našeg života.

Ukoliko potreba za gvožđem zahteva suplementaciju, a često tokom menstruacije to bude slučaj, onda treba birati suplement gvožđa, koji je u isto vreme nežan prema vašem želucu, a dovoljno jak da se gvožđe apsorbuje u potrebnoj količini, a vama obezbedi nesmetano obavljanje svih aktivnosti.

Iz ličnog iskustva, verujem da kada se spomene suplementacija preparatima gvožđa, kod mnogih se javi asocijacija na mučnine, povraćanja, opstipacije i sveukupnu nelagodnost od strane gastrointestinalnog trakta, koja često prati uzimanje preparata gvožđa, a dodatno remeti kvalitet života posebno u danima menstruacije.

Sa preparatom BiVits ACTIVA Gvožđe Booster dolaze bolji dani za nas žene, čak i tokom menstruacije. BiVits ACTIVA Gvožđe Booster ima revolucionarnu formulu i sadrži gvožđe-sulfat, uvijen u nanofibrile proteina surutke.

Šta se time postiže?

Postiže se dva puta bolja apsorpcija gvožđa u poređenju sa standardnim preparatima gvožđe sulfata, kao i 6 puta manje tegoba od strane gastrointestinalnog trakta, koje često prate uzimanje preparata gvožđa.

Zahvaljujući ovoj revolucionarnoj formuli BiVits ACTIVA Gvožđe Boostera, verovatnoća da će pacijenti nastaviti da ga uzimaju je 4 puta veća u poređenju sa drugim preparatima.

Redovnim uzimanjem preparata BiVits ACTIVA Gvožđe Booster povećava se nivo depoa gvožđa za 94 %.

Bivits Activa Gvožđe Booster za deficit gvožđa

BiVits ACTIVA Gvožđe Booster naš saveznik, da se i tokom menstruacije osećamo dobro, aktivno, energično, veselo i fokusirano.

Uzmite zdravlje u svoje ruke, a neka BiVits ACTIVA Gvožđe Booster bude vaš saveznik na tom putu, i ne zaboravite, pre započinjanja svake suplementacije neophodna je konsultacija sa vašim lekarom.

 

 

Ostavite komentar

Tvoja adresa neće biti objavljena niti prosledjivana. Neophodna polja su označena *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.