Spremite se za jedan rolekoster reakcija u ovoj novoj sezoni igre korova. Kakve će te reakcije biti? Spoiler alert – alergijske. Nova sezona, kao i svaka prethodna obećava mnogo potrošenih maramica, oči koje suze, nos koji curi… zvuči poznato i zvuči kao da ćete po ne zna se koji put gledati Titanik. Ali svi oni koji muku muče sa alergijama tačno znaju o čemu pričamo i pripremaju se ozbiljno za period ove nove sezone. Da li početak i završetak i ove sezone moraju biti isti kao i sve prethodne? E ovde dolazi do “zapleta” ne moraju. Pa hajde onda da zavirimo zajedno u nove episode.

NOVA SEZONA

GLEDAĆETE...

SEZONA 1, EPIZODA 01

KVERCETIN POBEDJUJE

CRVENILO I SVRAB OČIJU

Svi oni koji imaju alergijeske reakcije znaju koliko crvenilo i svrab očiju mogu biti ozbiljan problem. Ako pripadate grupi koja oseća svrab očiju svake godine, otprilike u isto vreme, postoji velika šansa da patite od sezonskih alergija. 

Zašto su  baš oči osetljive na polen? Odgovor leži u direktnoj izloženosti spoljašnjoj sredini. Kada alergen dospe u oči, dolazi do oslobađanja histamina kao i drugih hemikalija, zajedno izazivaju širenje krvnih sudova u očima, upalu oka i očnih kapaka, kao i svrab očiju. Svrab i peckanje u očima izazvani su vezivanjem histamina za receptore nervnih ćelija.

Kvercetin je najpoznatiji po svojoj sposobnosti da smanji zapaljenje i da se bori protiv oštećenja slobodnih radika tj. pomaže stabilizaciji membrana mastocita (ćelija) koje skladište i oslobađaju histamin čime se sprečavaju simptomi alergija.

SEZONA 1, EPIZODA 02

KVERCETIN ODMERAVA SNAGE

SA CURENJEM IZ NOSA

Rinitis je zapaljenje nosne sluzokože, koje se ispoljava curenjem nosa, kijanjem ili svrabom u nosu. Alergijski rinitisi se mogu podeliti na sezonski (polenski), koji se javlja u periodu cvetanja određenih biljaka i stalni, koji traju tokom cele godine. Često se javlja udruženo sa svrabom u grlu i crvenilom i svrabom očiju. Spomenuti simptomi mogu varirati od osobe do osobe i biti blagi ili pak umereni do teški pri čemu se narušava kvaliteta života.

Mnogi alergijski rinitis pokušavaju da drže „pod kontrolom“ uz sintetičke antihistaminike koji blokiraju reakciju nastalu od histamina, što može da olakša simptome alergija. Prirodni antihistaminici kao što su kvercetin ili vitamin c ne izazivaju neželjene efektate kao što su glavobolje, vrtoglavica ili pospanost i preporuka je koristiti ih duži vremenski period i u kontinuitetu.

SEZONA 1, EPIZODA 03

KVERCETIN U GLAVNOJ ULOZI

ZAUSTAVLJA KIJANJE

NAZDRAVLJE! Koliko puta su vam ovo rekli i koliko puta ste pomislili u sebi: kakvo crno zdravlje i kad će ovo kijanje više da prođe? Polenska kijavica, kako joj i samo ime kaže, podrazumeva reakcije na polen, i to najčešće polen trave, korova, ambrozije, drveća ali obuhvata i druge inhalatorne alergene. Najčešće se ova vrsta alergije javlja u periodu između marta i oktobra, u zavisnosti od toga na šta je neko preosetljiv. Koji god mesec da vam otežavaju alergije, važno nam je da znate da je kvercetin jedan od najbolje istraženih flavonoida do danas. Iako se može naći u određenim namirnicama, uzimanje kvercetina će u tretiranju alergije bolje efekte imati kroz suplementaciju, od uzimanja ovog flavanoida preko hrane koja ga sadrži, jer hrana sadrži značajno niže nivoe od suplemenata. Takođe BiVits ACTIVA Quercetine je jedini na našem tržištu koji je u fitozomalnom obliku i sporije se metaboliše što mu omogućava bolju iskoristljivost u organizmu.

SEZONA 1, EPIZODA 04

KVERCETIN

UMESTO GLAVOBOLJE

Kad se spoje sva “dešavanja” iz prethodnih epizoda, kako vas neće boleti… Kao prateći simptom alergijskog rinitisa, često može da se javi i glavobolja različitog intenziteta. Glavobolja udružena sa alergijskim rinitisom jeste posledica oslobađanja medijatora zapaljenja. Šta to znači? Zapaljenska reakcija praćena je oslobađanjem histamina, prostangladina, leukotrijena i serotonina, a svi oni mogu biti povezani sa nastankom glavobolje. Pored toga, otok sluzokože nosa može izazvati zapušenost nosa i otežano disanje na nos, te tokom spavanja može doći do sleep apneje koja remeti kvalitet sna, ne odmarate se dovoljno i time posredno može uticati na pojavu glavobolje.

Kvercetin deluje kao prirodni antihistaminik, što znači da može blokirati dejstvo histamina koji se oslobađa tokom alergijske reakcije. Histamin može izazvati simptome alergije, uključujući glavobolju, a blokiranjem njegovog dejstva kvercetin može smanjiti te simptome. Takođe, kvercetin ima antioksidativno dejstvo koje može pomoći u zaštiti ćelija od oštećenja uzrokovanih slobodnim radikalima. Ovo može biti korisno u prevenciji ili smanjenju glavobolje koja se javlja kao posledica oštećenja ćelija mozga ili nervnih vlakana izazvanog alergijskom reakcijom.

U NOVOJ SEZONI

ZAOBIĐI OVE SIMPTOME, PORUČI KVERCETIN

4,196.40 RSD

3,357.12 RSD

Jedinstvena formulacija koja u jednoj tableti obezbeđuje 250mg kvercetina i 250mg vitamina C. Kvercetin kao prirodni imunomodulator može pomoći osobama sa alergijama i kao zaštita od virusnih infekcija.

Formulacija Quercetin phospholida u fitozomalnom obliku u dozi od 250mg kvercentina omogućava superiornu bioraspoloživost kvercetina – u kliničkim studijama dokazana i do 20x veća bioraspoloživost! 

Quercetin phospholipid

4,196.40 RSD
Pakovanje sadrži 60 tableta
Preporuka za primenu: 1-2 tablete dnevno
Za odrasle (stariji od 18 godina)

Jedinstvena formulacija koja u jednoj tableti obezbeđuje 250mg kvercetina i 250mg vitamina C. Kvercetin kao prirodni imunomodulator može pomoći osobama sa alergijama i kao zaštita od virusnih infekcija.

Formulacija Quercetin phospholida u fitozomalnom obliku u dozi od 250mg kvercentina omogućava superiornu bioraspoloživost kvercetina – u kliničkim studijama dokazana i do 20x veća bioraspoloživost!

TIJANA (28), KOVAČICA:

“Problem sa alergijama mi se javio pre 6 godina i koristila sam od tad razne proizvode koji nisu delovali. Kvercetin mi je doneo olakšanje i sada konačno mogu uživati u proleću bez maramica i kijanja.” 

MLADEN (32), BOGATIĆ:

“Kako sam prešao na upotrebu Kvercetina, ne osetim više umor i pospanost koju sam osetio prilikom korišćenja antihistaminika. Sada imam više energije i Kvercetin bih preporučio svima koji traže prirodno rešenje za alergije.”

MAJA (36), KULA:

“Pored alergije na polen, imam alergiju i na kućnu prašinu, grinje, duvanski dim… za mene je sezona alergije konstantna, a tokom proleća se stanje pogorša. Kako stalna upotreba antihistaminika nije za preporuku, kvercetin mi je spas.” 

Svaka sličnost sa pravim likovima je namerna, iskustva su izmišljena, a

DEJSTVO BIVITS ACTIVA KVERCETINA

JE I VIŠE NEGO STVARNO.
BiVits korpa
ULOGUJ SE

Nemate nalog još uvek?

Počnite da kucate kako bi pronašli BiVits koji tražite.
BiVits Shop
0 Lista želja
0 items Korpa
Moj nalog