Gvožđe, Minerali

Anemija usled deficita gvožđa

Anemija usled deficita gvožđa

Iznenadili biste se ako bih vam rekla da je sideropenijska anemija, odnosno anemija usled deficita gvožđa, skoro jednako česta kao i prehlada.

Svaka anemija zahteva pregled lekara-hematologa, ispitivanje njenog uzroka i adekvatno lečenje!

Kako nastaje anemija?

Ali, ako bismo hteli da anemiju usled deficita gvožđa objasnimo na najjednostavniji način, onda bi to bio manjak zdravih crvenih krvnih zrnaca, odnosno, onih koji u sebi sadrže dovoljne količine hemoglobina. Za izgradnju hemoglobina, inače, molekula neophodnog da kiseonik stigne do svih tkiva i organa, najvažniji element je gvožđe. Manjak gvožđa vodi u manjak hemoglobina, a manjak hemoglobina je često skriveni uzrok umora, pada energije, manjka koncentracije i kognitivnih sposobnosti, promene raspoloženja, poremećaja srčanog ritma, opadanja kose, problema sa noktima, gubitka apetita, i mnogih drugih simptoma.

Iako je anemija bolest i žena i muškaraca, češće je prisutna u ženskoj populaciji, posebno među ženama u reproduktivnom periodu. Malo obilniji menstrualni ciklusi, trudnoća ili dojenje mogu da budu dovoljni da ženu uvedu u stanje sideropenijske anemije.

Procenjuje se da svaka četvrta žena u reproduktivnom periodu ima anemiju, dok skoro pa svaka treća trudnica ima deficit gvožđa tokom trudnoće. Korekcije u ishrani, bez adekvatne suplementacije, uglavnom nisu dovoljne da nadoknade ovaj manjak, pa je adekvatna suplementacija gvožđem veoma važna.

Suplementacija preparatima gvožđa

Međutim, kada se pomene suplementacija preparatima gvožđa, verujem da svako ko je nekada uzimao neki preparat gvožđa, ima samo jednu asocijaciju: izrazita nelagoda od strane gastrointestinalnog trakta, i to najčešće, u vidu: mučnine, povraćanja, opstipacije ili dijareje.

Procenjuje se da čak osam od deset korisnika preparata gvožđa, pre ili kasnije ispolji neki od gore pomenutih neželjenih simptoma, što i jeste razlog zašto oko 50 % njih, na kraju, i odustane od njihovog daljeg uzimanja, i, na taj način, svoju anemiju ostavi nelečenu.

Anemija je prošlost uz BiVits ACTIVA Gvožđe Booster!

Upravo iz želje da se obezbedi preparat gvožđa što bolje apsorpcije, ali istovremeno i što bolje tolerancije, BiVits ACTIVA je razvila Gvožđe Booster – suplement aktivnog gvožđa izrazito visoke potencije.

Njegova revolucionarna formula obezbeđuje da se gvožđe bolje vezuje za svoje fizološko mesto, što rezultuje 2 puta većom apsorpcijom BiVits ACTIVA Gvožđe Booster-a.

Istovremeno, aktivno gvožđe unutar BiVits ACTIVA Gvožđe Booster-a je tehnološki obloženo proteinima surutke koje prave mikrosfere, što omogućava 6 puta manje neželjenih efekata od strane gastrointestinalnog trakta.

Upravo zbog bolje apsorpcije, ali i manje neželjenih efekata, BiVits ACTIVA Gvožđe Booster je pokazao povećanje depoa gvožđa za čak 94 %.

Drage moje dame, čak i tokom „onih dana“, dolaze bolji i aktivniji dani za nas, jer je BiVits ACTIVA Gvožđe Booster preparat aktivnog gvožđa sa klinički dokazanom 2 puta boljom apsorpcijom, prisustvom 6 puta manje neželjenih efekata od strane gastrointestinalnog trakta i 94 % boljom popunjenošću depoa gvožđa.

Mislite o svom zdravlju na vreme, i uvek u dogovoru sa vašim lekarom, birajte najbolje za sebe. Ne zaboravite da zdravlje nije destinacija, već put koji traje, a neka BiVits ACTIVA Gvožđe Booster bude vaš saveznik na tom putu.

 

 

 

Ostavite komentar

Tvoja adresa neće biti objavljena niti prosledjivana. Neophodna polja su označena *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.